PAPRIKA SA JAJIMA
14.09.2018 | Kategorija: Razno | Pregleda: 3030Nekim paprikama prosto nije sudjeno da postanu ajvar. Gotovo uvek spremam ovo za večeru kad se spremaju paprike za ajvar. Posebno ih volim zbog njihove slatkoće, a i relano su mesnatije od ostalih vrsta paprike. Često ovo spremamo i preko leta i to mi je all time favorite hrana po vrućini. Uglavnom mi bude uz hleb i neku salatu sa pradajzom glavno jelo.
Vreme pripreme
15 minuta
Sastojci
- 7-8 crvenih pečenih paprika za ajvar
- so
- oko 100 ml ulje od koštiča grođa
- 1 kašičica alkoholnog sirća
- prstohvat šećera
- kravlji sir
Način pripreme
Papriku koja je pečena za ajvar oljuštiti i očistiti od semenki te iseckati na kockite i na ulju pržiti oko 10min. Dodati so, sirće i šećer i ostaviti još par minuta. Na kraju dodati jaja i ostaviti još malo dok se jaja ne uprže. Na kraju sir iseckan na kockate poređajte po površinu, skloniti sa vatre i poklopiti kako bi se sir opustio. Ja sam odgore posuo i suvi vlašac jer ljubav.
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar