LAŽNI BUREK

06.05.2018 | Kategorija: Peciva, hlebovi, testa | Pregleda: 6333

Jel znate onaj vic kad je neko pitao dete ko će iz njihove kuće na slavu danas, a ono odgovara da će sigurno tata jer ga eno treći dan ništa ne jede?😂😂😂 E, tako smo mi danas lagano doruckovali ovaj lažni burek sa jogurtom jer idemo svi na slavu, Đurđevdan je danas. Redno je da se pre svega ispoštuje domaćica koja se trudila oko slave i hrane pa zbog toga na slavu dolazimo gladni.Srećna slava svima koji danas slave.

 Vreme pripreme

30 minuta

 Sastojci

  • 500-600 brašna (može i integralno)
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml jogurta
  • 300 ml surutke 
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1/2 kašičica soli 
  • 300 gr sira 
  • 1 jaje
  • 150 gr otopljenog putera

 Način pripreme

Prosejte brašno i pzp pa ulijte jogurt, surutku i ulje i umesite testo. Izručite ga na radnu površinu pa ga podelite na četiri dela. Razvucite tanke kore od svakog dela (ukupno 4). Premažite koru rastopljnim puterom, pa stavite drugu.  Premažite i drugui na jednom kraju stavite fil od sira i jaja. Urolajte i umotajte u oblik puža. Rastanjite još malo puža oklagijom i prenesite u podmazan ili pek papirom obložen pleh. Pecite 15-ak minuta na 220C. Od ove količine bi trebalo da ispadnu 2tepsije lažnog bureka. 

 Pogledajte video



Ostavite komentar