BEJGL SA SLANINOM

30.08.2018 | Kategorija: Peciva, hlebovi, testa | Pregleda: 6639

Fora kod ovog recepta je u testu. Mekano i svileno, a opet tako ukusno. Jos kad se na sve to doda i slanina i susam. Pogodak je pun. Ovaj bejgl je ipak pecen, a ne kuvan ali je zato pre pecenja natopljen u serbet pa je tek onda otisao u rernu. 

 Vreme pripreme

45 min

 Sastojci

  • 600 gr brašna
  • 250 ml mleka 
  • 100 ml ulja 
  • 1 kašika kvasca 
  • 1 kašika šećera 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 jaje 
  • 1 belanac 
  • 1 kašika alkoholnog sirća 
  • 2 kašike šećera + 100 ml vode 
  • slanina 
  • susam 

 Način pripreme

Osavite kvasac  u toplo mleko sa šećerom i jednom kašikom brašna na toplo mesto da se kvasac aktivira. U dubljem sudu stavite brašno, jaje, belanac, so, ulje i sirće pa mlekom sa kvascem zamesite testo. Pokrijte vlažnom krpom i ostavite da odstoji sat vremena.

Za to vreme u džezvi stavite 2 kašike šećera i kada šećer zapeni sipajte 200 ml vode i ostavite da proključa pa sklonite na hladjenje. 

Kada se testo udvostručilo izručite ga na blago pobrašnjenu povšinu i premesite još jednom. Podelite ga na osam delova, pa od svakog dela razvucite dugački valjčić dužine oko 70 cm. Preko polovine složite tanko isečenu slaninu, pa preklopite drugom polovinom. Lagano natisnite i umotajte u spiralu i spojite u krug. Krug prvo umočite u šerbet, pa u susam i poređajte u pek papirom obloežni pleh. Ostavite bejglse tako još 15 minuta pa pecite na 220C oko 20 minuta. 

Ostavite komentar