BEJGL SA SLANINOM
30.08.2018 | Kategorija: Peciva, hlebovi, testa | Pregleda: 6639Fora kod ovog recepta je u testu. Mekano i svileno, a opet tako ukusno. Jos kad se na sve to doda i slanina i susam. Pogodak je pun. Ovaj bejgl je ipak pecen, a ne kuvan ali je zato pre pecenja natopljen u serbet pa je tek onda otisao u rernu.
Vreme pripreme
45 min
Sastojci
- 600 gr brašna
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 kašika kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 1 belanac
- 1 kašika alkoholnog sirća
- 2 kašike šećera + 100 ml vode
- slanina
- susam
Način pripreme
Osavite kvasac u toplo mleko sa šećerom i jednom kašikom brašna na toplo mesto da se kvasac aktivira. U dubljem sudu stavite brašno, jaje, belanac, so, ulje i sirće pa mlekom sa kvascem zamesite testo. Pokrijte vlažnom krpom i ostavite da odstoji sat vremena.
Za to vreme u džezvi stavite 2 kašike šećera i kada šećer zapeni sipajte 200 ml vode i ostavite da proključa pa sklonite na hladjenje.
Kada se testo udvostručilo izručite ga na blago pobrašnjenu povšinu i premesite još jednom. Podelite ga na osam delova, pa od svakog dela razvucite dugački valjčić dužine oko 70 cm. Preko polovine složite tanko isečenu slaninu, pa preklopite drugom polovinom. Lagano natisnite i umotajte u spiralu i spojite u krug. Krug prvo umočite u šerbet, pa u susam i poređajte u pek papirom obloežni pleh. Ostavite bejglse tako još 15 minuta pa pecite na 220C oko 20 minuta.
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar