PIZZA PITA ali iz TIGANJA
23.05.2018 | Kategorija: Peciva, hlebovi, testa | Pregleda: 5997Pite su mi omiljene, svih ukusa i oblika. Naravno da one sa domaćim korama volim više, ali isto tako i više volim da slobodno vreme provedem sa prijateljima nego da ih razvlačim. Zato su ove kupovne i više nego dobrodošle u svakodnevnom spremanju obroka. Još kad sam kod moje drage Kototamo (http://kototamo.blogspot.rs/ ) video da se ista ta pita može ispeći u tiganju mojoj sreći nije bilo kraja jer znate kolko ne volim da uključujem rernu kad je skupa struja.
Vreme pripreme
30 minuta
Sastojci
- 1/2 gotovih kora za pitu
- 1 čaša jogurta (180 ml)
- 1 glavica zelene salate
- salama ili kobasica (ili kombinacija u mom slučaju)
- kečap
- origano
- maslinovo ulje
- ulje koštica grožđa (vrlo malo, oko 50 ml)
Način pripreme
Pošto radimo sa belim korama za pitu za jedan smotuljak će nam biti potrebne dve takve kore. Prvu koru lagano nauljimo maslinovim uljem, pa preklopimo drugom korom. Isto nanesemo ulje i na jedan kraj stavljamo nadev. Zatvorimo sve krajeve i umotamo u oblik pite. Pečemo/pržimo na već zagrejanom ulju i to naizmenično obe strane kako nam ne bi zagorele. Pogledajte i video recept za postupak.
Pogledajte video
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar