ČOKOLADNA TORTA SA GOTOVIM KORAMA
26.07.2018 | Kategorija: Torte | Pregleda: 43000Nastavljam trend praktičnih recepata za koje vam i ne treba nekog posebnog umeća. Kakvo takvo, leto je i po difoltu mi se rerna i ringla što manje koristi. Da ne pričam o tome koliko vremena u stvari nemam pa i kad kuvam jedino to mogu da radim po skupoj struju, a rekli smo da se takva struja ne arči.

Sastojci
- 1 pakovanje braon gotovih kora za tortu
- 200 ml čokoladnog mleka
- 8 jaja
- 250 gr margarina
- 250 gr šećera u prahu
- 400 gr čokolada za kuvanje
- 300 gr šlaga
Način pripreme
Odvojite belanac od žumanaca. Posebno umutite margarin sa 125 gr šećera u prahu pa u tu smesu lagano dodajte jedno po jedno žumance sve vreme muteći mikserom. Kada se sve lepo umuti nastavite da miksate i lagano ulivajte 400 gr prethodno otpljenu čokoladu. Belanac umitite u čvrst šne polako dodavajući 125 gr šećera u prahu. Špatulom dodajte tako umućen belanac u čokoladnu smesu i to polagano, iz nekoliko puta. Tu nemojte koristiti mikser već špatulom iz širokog kruga mešajte. Umutite i 300 gr šlaga sa 125 ml hladne kisele vode.Korice prethodno dobro nakvasite čokoladnim mlekom. Ređajte korica, fil, šlag i tako tri puta. Možete ubaciti i višnje preko fila i dobićete nešto slično Švarcvaldu.
TIP: Fil možete podeliti na dva dela, pa u jedan deo staviti oko 300 gr plazme i od toga ispeći tri korice u kalupu f23 a drugim delom filovati. Ispašće manja ali ona prava čokoladna torta.
Korice takodje možete preliti istopljenom čokoladom u kratkom sloju i dodati lešnike te napraviti Napoleon tortu.
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar