ČOKOLADNA TORTA SA GOTOVIM KORAMA

26.07.2018 | Kategorija: Torte | Pregleda: 42918

Nastavljam trend praktičnih recepata za koje vam i ne treba nekog posebnog umeća. Kakvo takvo, leto je i po difoltu mi se rerna i ringla što manje koristi. Da ne pričam o tome koliko vremena u stvari nemam pa i kad kuvam jedino to mogu da radim po skupoj struju, a rekli smo da se takva struja ne arči. 

 Sastojci

  • 1 pakovanje braon gotovih kora za tortu
  • 200 ml čokoladnog mleka  
  • 8 jaja
  • 250 gr margarina 
  • 250 gr šećera u prahu 
  • 400 gr čokolada za kuvanje 
  • 300 gr šlaga

 Način pripreme

Odvojite belanac od žumanaca. Posebno umutite margarin sa 125 gr šećera u prahu pa u tu smesu lagano dodajte jedno po jedno žumance sve vreme muteći mikserom. Kada se sve lepo umuti nastavite da miksate i lagano ulivajte 400 gr prethodno otpljenu čokoladu. Belanac umitite u čvrst šne polako dodavajući 125 gr šećera u prahu. Špatulom dodajte tako umućen belanac u čokoladnu smesu i to polagano, iz nekoliko puta. Tu nemojte koristiti mikser već špatulom iz širokog kruga mešajte. Umutite i 300 gr šlaga sa 125 ml hladne kisele vode.Korice prethodno dobro nakvasite čokoladnim mlekom. Ređajte korica, fil, šlag i tako tri puta. Možete ubaciti i višnje preko fila i dobićete nešto slično Švarcvaldu. 

TIP: Fil možete podeliti na dva dela, pa u jedan deo staviti oko 300 gr plazme i od toga ispeći tri korice u kalupu f23 a drugim delom filovati. Ispašće manja ali ona prava čokoladna torta. 

Korice takodje možete preliti istopljenom čokoladom u kratkom sloju i dodati lešnike te napraviti Napoleon tortu. 

Ostavite komentar