PITA OD GOTOVIH KORA ali kao da je domaća

12.06.2018 | Kategorija: Peciva, hlebovi, testa | Pregleda: 72755

Postoji caka da vam pita izgleda kao domaća. Prilikom serviranja slobodno možete da odglumite preumornost jer ste ih razvlačili celo jutro, a ustvari niste. Naime, radi se o gotovim korama, ređem filu i posutim suvim brašnom po korama. Sad ću vam objasniti .

 Vreme pripreme

30 minuta

 Sastojci

  • 1/2 gotovih kora za baklave
  • 2 jaja
  • 200 ml kisele vode 
  • 50 ml ulja + oko 100 ml ulja
  • 180 ml jogurta 
  • 1 prašak za pecivo
  • oko 300 gr brašna + oko 100 gr za posipanje
  • 1 kašičica soli 
  • oko 250-300 gr sitnog sira
  • susam i 1 jaje

 Način pripreme

Fil pripremite tako što ćete umutiti jaja, kiselu vodu, jogurt i ulje pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i solju. Na kraju dodajte sir. Smesa bi trebala da bude maaalo gušća od smese koju pravite za palačinke. Onda pripremite kore, koje bi trebale da su za baklavu. Dakle one tanke i fine. Prvu koru samo nauljite i to sa dve kašike ulja. Trudite se da ulje bude svuda ravnomerno raspoređeno(možete čak da koristite i silikonsku četkicu), pa stavite drugu koru preko. Rasporedite onda fil preko te druge kore, par kašika fila ide na koru, pa onda prstima uhvatite brašno i pospite preko fila (gledajte da brašno pokrije sav fil na kori). Zatvorite krajeve, urolajte pa umotajte u pužića i redjajte u podmazani pleh. Ponovite sve i sa ostalim korama. Fil bi trebao da vam ostane taman da imate da prelijte svaku koricu u plehu. Pospite susamo odgore i pecite u rernu nekih 20 minuta na 200C. 

Ostavite komentar