PITA OD GOTOVIH KORA ali kao da je domaća
12.06.2018 | Kategorija: Peciva, hlebovi, testa | Pregleda: 71961Postoji caka da vam pita izgleda kao domaća. Prilikom serviranja slobodno možete da odglumite preumornost jer ste ih razvlačili celo jutro, a ustvari niste. Naime, radi se o gotovim korama, ređem filu i posutim suvim brašnom po korama. Sad ću vam objasniti .

Vreme pripreme
30 minuta
Sastojci
- 1/2 gotovih kora za baklave
- 2 jaja
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja + oko 100 ml ulja
- 180 ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
- oko 300 gr brašna + oko 100 gr za posipanje
- 1 kašičica soli
- oko 250-300 gr sitnog sira
- susam i 1 jaje
Način pripreme
Fil pripremite tako što ćete umutiti jaja, kiselu vodu, jogurt i ulje pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i solju. Na kraju dodajte sir. Smesa bi trebala da bude maaalo gušća od smese koju pravite za palačinke. Onda pripremite kore, koje bi trebale da su za baklavu. Dakle one tanke i fine. Prvu koru samo nauljite i to sa dve kašike ulja. Trudite se da ulje bude svuda ravnomerno raspoređeno(možete čak da koristite i silikonsku četkicu), pa stavite drugu koru preko. Rasporedite onda fil preko te druge kore, par kašika fila ide na koru, pa onda prstima uhvatite brašno i pospite preko fila (gledajte da brašno pokrije sav fil na kori). Zatvorite krajeve, urolajte pa umotajte u pužića i redjajte u podmazani pleh. Ponovite sve i sa ostalim korama. Fil bi trebao da vam ostane taman da imate da prelijte svaku koricu u plehu. Pospite susamo odgore i pecite u rernu nekih 20 minuta na 200C.
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar