LJUTA TORTILJA SA PILETINOM

30.05.2018 | Kategorija: Razno | Pregleda: 4635

Da li znate da ja imam svoje omiljene tortilje. Da da… i ako ih nema u marketu druge ne kupujem. Mislim, volim ja i da razvučem i domaće, ali u poslednje vreme mi je potrebno da budem što praktičniji kako bih smanjio vreme boravka u kuhinji. Ovaj receptić je super ukusan, relativno brz, a ostavlja utisak. To je bitno. 

 Vreme pripreme

45 minuta

 Sastojci

  • 4 tortilje 
  • oko 100 ml ulja od koštica grožđa (može i suncokretovo 
  • 400 gr pilećih grudi 
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3-4 čena belog luka 
  • 1 paprika 
  • 1 ljuta papričica 
  • 50 gr obarenog graška 
  • 50 gr obarenog kukuruza 
  • 100 ml kuvanog paradajza (ili 1 veći sveži)
  • 1 kašika kisele pavleke (plus za premazivanje)
  • so, biber, origano 
  • 1 kašičica kurkume 
  • 1 kašičica ljute tucane paprike 
  • zelena salata
  • pomfrit

 Način pripreme

Istucite piletinu pa je propžite na ulju, izvadite na tanjir pa u to ulje dodajte još malo maslinovog i dinstajte crni i beli luk. Na pola dinstanja dodajte i papriku i ljutu papričicu i posolite. Kada paprika omekša a luk bude staklast ulijte paradajz i dodajte pavlaku. Dodajte i začine i podesite ukus. Pred kraj dodajte i piletinu koju ste prethodno iseckali i krčajte na tihoj vatri dok ne ispari tečnost i dobije se kremasta struktura nadeva. Tortilje ili zagrejte na tiganju ili u mikrotalasnoj, pa filujte kiselom pavlakom, zelenom salatom, nadevom, pomfritom i možete dodati još i kečap. Urolajte i na vruć tiganj zagrejte sa svih strana kratko. Ja samo odgore dodao malo bbq sosa, čisto da dobijem slatkasti ukus već ljute tortilje i mogu vam reći da mi je to bio pun pogodak. Sa slašću smo ih pojeli sinoć i to u kasni sat. 

 Pogledajte video



Ostavite komentar