RAŽENE PALAČINKE SA SIROM, LUKOM I AJVAROM
20.04.2018 | Kategorija: Razno | Pregleda: 3601Jedan od onih obroka koji možete bez imalo griže savesti smazati za večeru
Vreme pripreme
30 minuta
Sastojci
Za palačinke:
- 2 jaja,
- 200 ml ulja
- 1 čaša kefira
- oko 300 ml vode
- oko 350 gr raženog brašna
- jedna ravna kašičica soli
Za nadev:
- oko 100 gr tvrdog kravljeg sira
- 1 kašika majoneza
- 100 ml kefira
- 1 struk mladog crnog luka
- so i biber
- salama
- ajvar
- oko 75 gr kačkavalja
Način pripreme
Odvojite belanac od žumanca, pa belanac umutite u čvrst šne. Izmešajte sve ostale sastojke u homogenu smesu. Testo bi trebalo da bude malo gušće nego za obične palačinke, pa dodajte belanac i spatulom izmešajte da se sjedini sa testom. Pecite deblje palačinke u tiganju na malo ulja.
Sastojke za nadev sipajte u blender i sve dobro izblendajte.
Palačinku podelite na pola, pa svaku filujte nadevom od sira (ostavite malo nadeva za zapečene palačinke), pa par parčate salame i na kraju malo ajavara. Motajte u fišek i redjate u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Preko stavite malo kačkavalja i zapecite u rernu na 220C nekih 10ak minuta.
Inspiraciju a i recept za ovo jelo sam pronasao kod moje drugarice koja nosi isto i ime i prezime kao ja. Jeste da sam ga ja malo doradio i doterao po mom ukusu, ali osnova je ista. Nema belog brašna, nema šećera, kvasca ili praška za pecivo. Sve zdravo i ukusno, pa lagano može da se smaže za večeru, bez trunke griže savesti.
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar