BRZE PUTER KIFLE

18.04.2018 | Kategorija: Peciva, hlebovi, testa | Pregleda: 6135

Kažu babini d’ni pa čas hladno, čas toplo. A bogami jutros opet došlo vreme da se kuća greje rernom. Kad je tako, onda su kifle logičan sled događaja. Evo, ove su puter, brzinske, punjene kačkavaljem…

 Vreme pripreme

45 minuta

 Sastojci

  • 250 ml mleka 
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 1 prašak za pecivo 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1 kašičica soli
  • 2 jaja
  • 150 gr putera 
  • oko 600 gr brašna
  • kačkavalj
  • susam 

 Način pripreme

Odvojte oko 100 gr brašna, pa u preostalu količinu brašna stavite šecer, so, kvasac, prašak za pecivo, istopljeni puter, jaje i belanac. Žumanac od drugog jajeta će nam poslužiti za premazivanje. Toplim mlekom zamesite glatko i fino testo. Dodajte još malo onog preostalog brašna ukoliko ima potrebe. Pobrašnite radnu površinu i odmah razvucite veliku koru. Pravite kifle i svaku punite malim parčetom kačkavalja. Redjajte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Premažite svaku kiflu razmućenim žumancetom sa malo tople vode i pospite ih susamom. Tek kad ste sve to završili uključite rernu na 220C i kad se rerna zagreje pecite kifle oko 20 minuta. 

Kad je ovako niti hladno niti toplo, a grejanje odavno ugaseno jedino rešenje je da stan zagrejete rernom. Eto, tad možete posegnuti za ovim receptom i napraviti fantastične kifle . I vuk sit i ovce na broju. 

Ostavite komentar