FRANCUSKE BOMBONE
11.11.2018 | Kategorija: Kolači | Pregleda: 3705Činjenica je da se neka od najukusnijih i generalno najlepših jela najružnije slikaju. Ove francuske bombone su upravo jedan od tih recepata. Iako sam ih pravi par puta, svaki pokušaj slikanja je bio bezuspešan. Provrteo sam sve slike i ništa mi se nije dopalo, ali su došle na red i ja moram da objavim recept. Na instagrmu ga ima već neko vreme i isto je neka smešna slika. Kako god, čokolada i limun obećavaju užitak kao kod francuskog poljupca, valjda su zato ovo i francuske bombone.
Vreme pripreme
2 sata
Sastojci
- 300 gr mlevenih oraha
- 200 gr šećera u prahu
- 2 žumanca
- 100 gr čokolade za kuvanje
- sok od jednog limuna
Dalje će nam biti potrebno i
- 2 belanca
- 100 gr šećera u prahu
- oko 200 gr seckanih pečenih lešnika
Način pripreme
Orahe i šećer u prahu pomešajte pa dodajte sok od limuna i istopljenu čokoladu. Dodajte i žumanca i zamesite testo. Rukama kidajte po malo i ređajte na pek papir. Od ove smese bi trebalo da vam ispadne oko 40-ak loptica.
Ostavite ih u frižider na sat vremena.
Viljuškom umutite belanca sa šećerom u prahu stegnute bombone uočite prvo u umućena belanca pa ih onda uvaljajte u seckane lešnike i ređajte u pleh za pečenje.
Bombone se suše na 50C nešto više od sat vremena. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se potpuno ohlade.
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar