TETKINO ZLATO
17.04.2018 | Kategorija: Torte | Pregleda: 6024Tetke zauzimaju posebna mesta u nasim srcima, jel tako? Tetkina hrana isto tako ima poseban ukus. Tako sam ja onda pokušao da napravim ovaj tetkin kolač, bez da je pitam za recept. Nije isti, ali je to subjektivni osećaj.
Vreme pripreme
30 minuta + 4 sata u frizideru
Sastojci
- 1 l mleka
- 2 pudinga od čokolade
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 300 gr keksa
- 100 gr margarina
- 100 gr šlag kreme
- 150 ml gaziranog soka od pomarandze ili remix knjaz miloš sa ukusom kruške
Način pripreme
Izmrvite keks i dodajte 100ml mineralne vode i 50gr istopljenog margarina. Promesajte pa smesu fino rasporedite po dnu tepsije prečnika 26 cm. Stavite u frizider na stezanje. Od litre mleka odvojte oko 200 ml, a u ostatak mleka dodajte šecer, polovinu mere margarina, čokoladu i šećer i stavite da provri.Za to vreme razbijte puding u ono malo odvojenog mleka. Kad proveri sklonite sa vatre i lagano uz mešanje ulijte puding. Vratite na vatru i uz mešanje kuvajte dok se puding ne zgusne. Prelijte preko onog keksa i ostavite u frizider na stezanje. Umutite šlag sa preostalom mineralnom vodom i filujte kolač.
Tetke zauzimaju posebna mesta u nasim srcima, jel tako? Tetkina hrana isto tako ima poseban ukus. Tako sam ja onda pokušao da napravim ovaj tetkin kolač, bez da je pitam za recept. Nije isti, ali je to subjektivni osećaj.
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar