KOH SA GRIZOM i homemade company kremom
19.10.2018 | Kategorija: Kolači | Pregleda: 2912Nocciola je krem iz radionice Homemady company iz Beograda. Ono što je mene najviše oduševilo to je što sadrži čak 20% lešnika tako da je ukus pun, naročito za nas koji obožavamo takozvani crni krem. Pored nocciole, tu je i BIANCA krem sa lešnicima i belom čokoladom i posebno omiljeni SUNNY MANGO. E, to je već nešto što morate da probate. Pored kremova izdvojio bih i makronse koji su nešto što bi moglo da se podvede pod savšrenstvo, a ostalu ponudu možete pogledati i naručiti na adresi http://www.hmc.rs/z/ .
Ja jednostavno nisam mogao pronaći bolji krem za moj koh sa sutlijasem. To je recept koji ćete, verujem, obozavati!
Vreme pripreme
30 min.
Sastojci
- 5 jaja
- 100 gr šećera
- 200 gr griza
- 1 l mleka
- 6 kašika šećera
- 2 kesice vanil šećera
- 150 gr pirinča
- homemady company krem
Način pripreme
Sutlijaš skuvajte tako što ćete pirinač zakuvati sa dve šolje vode pa kad voda gotovo skroz ispari sipajte mleko, dodajte šećer i vanil šećer i ostavite na tihoj vatri da se kuva dok pirinač skroz ne omekša.
Koh ćete pripremiti tako što ćete odvojiti belanac od žumanca i belanac umutiti u čvrst šne, dodavaćete i šećer polagano i muitit dok se šećer ne istopi. Dodajte žumanac, jedan po jedan i nastaviti sa mikosovanjem još par minuta da se sve sjedini. Sipajte i griz i spatulom lagano izmešati sa jajima. Izlijte smesu u nauljen i pobrašnjen pleh i pecite na 180C oko 10 minuta. Preko pečenog biskvita prelijte sutlijaš koji je malo redji kako bi mleko pokrenulo griz i kolač postao KOH. Kad se prohladi prelijte zagrejanim kremom.
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar