RUSKE ŠUBARE blogmas

08.12.2018 | Kategorija: Kolači | Pregleda: 8455

Ovaj kolač ne samo da me vraća u najranije detinjstvo, već mi budi uspomene na one najsvečanije, a slobodno bi se moglo reći i najsrećnije trenutke. Zbog svog posebnog ukusa, a i komplikovanosti postupka. Tacnije, nema tu nekih posebno komplikovanih finti, koliko je potrebno vremena i strpljenja. Naravno da se već nakon prvog zalogaja zaboravi sva ta “muka”, al do toga treba doći prvo. Pa da počnemo… 

 Vreme pripreme

2 sata

 Sastojci

Za biskvit

  • 6 jaja 
  • 10 kašika šećera
  • 200 ml ulja
  • 6 kašika brašna 
  • 1 kašika kafe
  • 1/2 kesice praška za pecivo 

Za fil

  • 1/2 l mleka 
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike brašna 
  • 1 puding od vanile
  • 250 gr margarina 
  • 250 gr šećera u prahu, 

Za glazuru:

  • 200 gr crne čokolade za kuvanje 
  • 2 kašike ulja 

Kokosovo brašno 

 Način pripreme

Šest žumanca ćete mututi bas dugo postepeno dodavajuci 10 kašika šećera, 200 ml ulja i onda još mutiti. Videćete kako se masa duje i postaje bela. Kad vas smori mućenje dodajte 6 kašika brašna, jednu po jednu i 1 kašiku kafe ( celu supenu kašiku) i pola praska za pecivo. Posebno penasto umutite 6 belanca i nežno ih dodajte. Razvucite u veliki pleh i pecite 15ak minuta na 180C. Za fil vam je potrebno 1/2l mleka, 2 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 puding od vanile. To lepo skuvajte, poklopite šerpu ( to je vrlo važno da se poklopi kako se ne bi stvorila korica dok se hladi, a korica znaci grumuljice u filu) i za to vreme umutite 1 margarin sa 250 gr šećera u prahu. Margarin isto može da se dugo muti. Spojite kad budu iste ili približne temperature i time ćete filovati šubare. Kalupom vadite krugove, spojite filom i sa strane isto razmazite, otkotrljajte kroz kokosovo brašno i odozgo pažljivo nalijte čokoladu. Deo sa lepljenjem je smoran.

Ostavite komentar