MEDENE PAPRIKE – zimnica powered by Sinalco

21.10.2018 | Kategorija: Razno | Pregleda: 4550

Kako nastaju porodične čarolije? Evo, ukratko ću vam ispričati. Kod nas u kući je za nabavke zadužen moj otac. Od njega najčešće i saznajemo za akcije u marketima. Tako je i uz kupljeni Sinalco dobio tegle za zimnicu. Za više informacija posetite njihovu zvaničnu facebook stranicu Sinalco Srbija (https://www.facebook.com/SinalcoSrbija/ ).

Majka je naravno zadužena za recepte. Kad bi vi samo znali kakve sve recepte ona ima, to je prava riznica. 

Ja sam tu da se petljam po kuhinji, jer kao znam nešto. Ono u šta sam siguran, a to je da tačno znam šta volim ili ne. Saznanje da paprike u medu još uvek nisu međ ostalom zimnicom na policama me baš potreslo. Tako sam i došao kući. Prvi kišni dan smo iskoristili da založimo stari smederevac.

Medene paprike su ultimativna zimnica, jer nije klasična masna i meka. Mesnata paprika ropka pod zubima,a opet dovoljno kisela i slatka. Rapsodija. 

 

Okupili smo se za vikend svi, sa svih strana.  Ni hladniji jesenji vikend – ni topliji jesenji dan. 

Da spremamo opet zajedno! Da budemo sa porodicom. Da uzivamo u zajedničkim trenucima.

#daspremamoopetzajedno

 Vreme pripreme

30 min

 Sastojci

  • 3l vode 
  • 100 gr šećera 
  • 100 gr soli 
  • 100 ml esencija 
  • 200 gr med 
  • 5 kg paprika 

 Način pripreme

Vodu, so i šećer staviti da provri pa sipati esenciju i med. Dok ključa spustiti oprane i očišćene paprike. Dovoljno je da budu par minuta u vodi kako bi se poparile, a ne i skuvale. Izvaditi ih u dublji sud i ređati u tegle.

Slobodno ih gnječite rukama, samo pazite da budu ravne, onako ispeglane. Između se može ređati beli luk, šargarepa ili samo peršun. Nategnite ih mrežicom i ostavite ih u podrum za zimu.

Ostavite komentar