POGAČA
30.04.2018 | Kategorija: Peciva, hlebovi, testa | Pregleda: 2977Za dobru pogaču je potrebna ljubav prema hlebu i lepa prilika. Prvomajski uranak je odličan datum za to. Evo jednog odličnog i brzog recepta za ukusnu pogaču.
Vreme pripreme
45 minut
Sastojci
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 40 gr svežeg kvasca
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 800-900 gr brašna tip400
Način pripreme
Polovinu kvasca izmrvite u vodi, a drugu u mleko. U veliki sud stavite prosejano brašno (ostavite malo za doterivanje mekoće, oko 150 gr), dodajte pršak za pecivo, pa promešajte malo. Dodajte so, šećer i ulje, pa nadošlim kvascem sa mlekom i vodom zamesite testo. Trebalo bi da bude mekano, ali da se odvaja od činije i od šake. Ostvite 45 minuta da nadodje pokriveno vlažnom krpom, pa lagano prevaljajte još jednom. Razoklagijajte testo na veličinu tepsije u kojoj ćete peći pogaču i odmah u zagrejajnu rernu na 220C oko 20 minuta. Kada se ispeče odmah je izvadite iz tepsije i umotajte u pamučnu krpu do posluživanja.
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar