PEKARSKI BUREK SA GOTOVIM KORAMA

24.07.2018 | Kategorija: Peciva, hlebovi, testa | Pregleda: 11681

Ideja o pekarskom bureku sa gotovim korama mi se vec neko vreme vrzma po glavi ali nikako nisam imao vremena za eksperimente i evo ga, sada je dosao na red.

 Vreme pripreme

30 minuta

 Sastojci

  • 1 pakovanje gotovih kora za pite 
  • 200 gr svinjske masti sobne temperature
  • oko 100 ml ulja
  • 400 gr sitnog sira

 Način pripreme

Pomesati ulje i mast i time podmazati plek. Poredjati tri kore ali tako da veci deo kora štrči, dovljno je da se samo prekrije dno, pa silikonskom četkicom ravnomerno podmazati kore mišavinom ulja i masti. Preko poredjati tako još tri kore, podmazati uljem i mašću i rasporediti četvrtinom pripremljenog sira. Preklopite jednim parom kora, a ovaj drugi par nek ostane da štrči i čeka. Preklopljene kore opet premazati mešavinom ulja i masti pa rasporediti još četvrtinu siru. Preko toga poredjajte još tri kore, premažite mešavinom, rasporedite još četvrtinu sira, preklopite te kore, pa preko njih ponovite još jednom postupak i umotajte onim prvim korama koje su ostale.Ostatkom mešavine ulja i masti premažite burek i pecite u rerni na 220c oko 15 minuta. 

 Pogledajte video



Ostavite komentar