FRANCUSKI KROASAN sa Moja Kravica maslacem
14.04.2021 | Kategorija: Peciva, hlebovi, testa | Pregleda: 2832
Vreme pripreme
2 sata
Sastojci
-oko 750 gr brašna
-1 kašičica soli
-1 kašika šećera
-1, 5 kašika suvog kvasca ili 40 gr svežeg
-oko 150 ml mleka
-oko 100 ml vode
-oko 100 ml ulja
-oko 100 ml jogurta
-2 jaja
-1 kašičica alkoholnog sirćeta
-oko 300 gr smrznutog putera i
-nadev po želji (ja sam nekoliko ispekao prazne pa sam ih jeo vruće s kremom i mlekom – to onako francuski)
Način pripreme
U mlako mleko dodamo šećer, kašiku brašna i kvasac. U veću posudu koja nam služi samo za testo (jako bitno) izručimo veću količinu brašna), vodu, so, ulje, jogurt jaja, sirće i mlekom zamesimo testo. Treba da bude meko i glatko testo, da se ne lepi za ruke ili činiju. Ja sam koristio brašno tip 400. Onda možete da odete negde na kafu dok testo ne nadodje. Lagano ga premesite I podelite na pola. Ja sam od svake polovine dobio po 8 loptica. Svaku malo rastanjite, pa poređate listiće putera (to na rende ona dva što ima) I tako preko svih sedam, osma odgore treba da bude suva. Razvucete na veći krug debljine oko 5mm i isecete za kifle. Narolate fino I ususkate u tepsiju. Ja sam imamo nadev od pavlake, majoneza I belog bibera, zatim kecapa, šunke i origana a par sam ostavio I prazne. Tu već možete da popijete još jednu kafu jer je potrebno da makar 45 minuta tako odstoje. Onda tek grejete rernu na 220C.
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar