CIGAR BAKLAVE SA MASLACEM powered by IMLEK
15.01.2020 | Kategorija: Kolači | Pregleda: 3580Zamislite hrskavu, a meku baklavu puno safta od oraha i lešnika i sa malo crne čokolade. Složićete se da vam je već pošla voda na usta. I meni je, iako sam je probao, a vi ne. Makar ne još. 😋
Elem, otkriće mi je Moja Kravica maslac u ovakvoj vrsti baklave. A zamislite kad, pre pečenja, kad se baklava naređa u suv pleh pa se Moja Kravica maslac zagreje na vrelo i prelije preko. Tek se onda peče.
Moja Kravica maslac daje onu slast kao kod baklava u najboljim poslasticama koje su goranci nekad držali.
Prenosim vam detaljan recept.

Vreme pripreme
60 min
Sastojci
- 1/2 kg gotovih kora za baklave
- 4 jaja
- 300 gr šećera
- 300 gr mlevenih oraha
- 100 gr mlevenih pečenih lešnika
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 200 gr Moja Kravica Maslaca
- 800 gr šećera
- 400 ml vode
Način pripreme
Jaja i 300 gr šećera penasto umutiti, pa dodati mešavinu mlevenih oraha i šećera. Dodati i narendanu čokoladu.
Nasložiti dve kore jednu preko druge pa punu kašiku fila rasporediti po ivici kora i umotati. Iseći na šest jednakih delova i ređati u suv i nepodmazan pleh.
200 gr Moja Kravica Maslaca istopiti na laganoj vatri pa dovesti do temperature kao za prženje i preliti sirove baklave. Peći na 220C oko 20 minuta.
Za to vreme spremiti 800 gr šećera i 400ml vode i kuvati oko 10ak minuta. Ostaviti da se ohladi, pa preliti vruću baklavu.
Služiti sutradan kad baklava lepo upije svu tečnost.
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar