TIRAMISU

20.05.2018 | Kategorija: Kolači | Pregleda: 4645

Iako onom tiramisuu kojeg sam jeo u Italiji još uvek ne mogu ni da priđem, ovaj recept mu dodje kao adekvatna zamena. Bez maskarponea je, ali taj sir, barem u mom slučaju, je još uvek teško pronaći i još po razumnoj ceni. Kako god, svideće vam se i ovaj, ubeđen sam .

 Vreme pripreme

45 minuta

 Sastojci

  • 4 jaja
  • 400 gr kisele pavlake 
  • 250 grama šećera u prahu
  • ekstrat od vanile 
  • 4 manjih pakovanja piškota
  • rum 
  • 2 šolje turske kafe 

 Način pripreme

Odvojte belanac od žumanca, pa belanca ulupajte u čvrst šne, a žumanca skuvajte na pari i ostavite da se prohlade. Za to vreme umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i jednom kašikom ekstrata od vanile. Ulijte i ona kuvana žumanca pa još malo mutite. Dodajte i šne od belanca i lagano sjedinite u glatki fil. Kafu skuvajte sa rumom, pa procedite od taloga i ostavite da se malo prohladi. Brzinski umačite jednu po jednu piškotu i redjajte u pleh (moj je bio dimenzija 30×30). Naizmenično ređajte piškote-fil, trebalo bi da bude u tri reda. Odgore obilato pospite kakao i ostavite u frizider preko noći. 

Ostavite komentar