MEDENO Srce – blogmas
03.12.2018 | Kategorija: Kolači | Pregleda: 14044Trećeg dana blogmasa vam donosim medeno srce. Posno, bez meda i u obliku srca. Nekako, sve što se nadje ispod, ispred ili pored jelke je novogodišnje I tako će i ostati do daljnjeg. Recept vam donosim popodne i to džabe. Ne daj boze da sam kao u zdravstvu skuplji uveče nego ujutru, a trebalo bi da budem džabe u bilo kom delu dana. Jel tako?
Vreme pripreme
30 minuta
Sastojci
- 3 šolje*biljnog mleka (ja preferiram bademovo), a može i mlaka voda
- 3 šolje* šećera
- 4 kašika ulja
- 4 kašičice sode bikarbone
- 4 kašike cimeta
- 4 šolje* brašna
- 8 + 3 kašika džema od šljiva – oko pola tegle 😉
- 200 gr čokolada ili 400 gr ganaš kreme
*šolja je ona za čaj, od oko 250 ml
Način pripreme
Šećer, sodu bikarbonu, cimet i brašno sastaviti u jednu posudu pa prosejati. U mleko sipati ulje, pa dodati suve sastojke. Sjediniti sve pa dodati džem (one 2 kašike džema ostavljamo za premazivanje pečenog kolača). Pleh, tačnije samo dno pleha, onog najvećeg od rerne pomazati uljem pa brašnom i izliti u pleh. Peći na 220 c oko 20 minuta. Na vruć kolač namazati one dve pune kašike džema i odgore istopljenu čokoladu ili ganaš. Ja sam se na tu kremu baš primio, pa je svuda stavljam. Pravi se sa crnom čokoladom za kuvanje i slatkom pavlakom u razmeri 1:1 i to tako što slatku pavlaku zagrejete do temperature ključanja, ali da ne proključa, prelijete izlomljenu čokoladu njome. Spatulom mešati dok se ne dobije fina homogena smesa.
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar