MEDENO Srce – blogmas

03.12.2018 | Kategorija: Kolači | Pregleda: 14044

Trećeg dana blogmasa vam donosim medeno srce. Posno, bez meda i u obliku srca. Nekako, sve što se nadje ispod, ispred ili pored jelke je novogodišnje I tako će i ostati do daljnjeg. Recept vam donosim popodne i to džabe. Ne daj boze da sam kao u zdravstvu skuplji uveče nego ujutru, a trebalo bi da budem džabe u bilo kom delu dana. Jel tako?

 Vreme pripreme

30 minuta

 Sastojci

  • 3 šolje*biljnog mleka (ja preferiram bademovo), a može i mlaka voda
  • 3 šolje* šećera
  • 4 kašika ulja
  • 4 kašičice sode bikarbone
  • 4 kašike cimeta
  • 4 šolje* brašna 
  • 8 + 3 kašika džema od šljiva – oko pola tegle 😉
  • 200 gr čokolada ili 400 gr ganaš kreme 

 

*šolja je ona za čaj, od oko 250 ml 

 Način pripreme

Šećer, sodu bikarbonu, cimet i brašno sastaviti u jednu posudu pa prosejati. U mleko sipati ulje, pa dodati suve sastojke. Sjediniti sve pa dodati džem (one 2 kašike džema ostavljamo za premazivanje pečenog kolača). Pleh, tačnije samo dno pleha, onog najvećeg od rerne pomazati uljem pa brašnom i izliti u pleh. Peći na 220 c oko 20 minuta. Na vruć kolač namazati one dve pune kašike džema i odgore istopljenu čokoladu ili ganaš. Ja sam se na tu kremu baš primio, pa je svuda stavljam. Pravi se sa crnom čokoladom za kuvanje i slatkom pavlakom u razmeri 1:1 i to tako što slatku pavlaku zagrejete do temperature ključanja, ali da ne proključa, prelijete izlomljenu čokoladu njome. Spatulom mešati dok se ne dobije fina homogena smesa.  

Ostavite komentar