LAMBADA

04.06.2018 | Kategorija: Kolači | Pregleda: 4064

Varijacija na onaj crveni kolač sa jagodom – odetta sada samo sa pomorandžom. Odličan spoj biskvita, osvežavajuceg ukusa pomorandže i lagane vanil kreme, pa sve to preliveno ukusnim ganašom. Prava letnja delicija. 

 Vreme pripreme

45 minuta

 Sastojci

Sastojci za koricu:

 

5 jaja,

10 kasika sećera,

10 kašika brašna

Fil od jagode

 

1l soka od pomorandže (najbolji sa pulpom) 

3 pudinga sa ukusom vanile

9 kašika šećera

Sastojci za vanil kremu:

 

500ml mleka,

4 kašika šećera,

1 kašika gustina,

5 kašika brašna

100 gr margarina

1 kašičica ekstrata od vanile

300 gr keksa sa maslacem

400 gr ganaš kreme i sok od jedne pomorandže 

 Način pripreme

Priprema:

Umutiti sve sastojke za koru tako što ćete prvo umutiti belanac,a u posebnoj posudi žumanac sa šećerom, dodati brašno i lagano sjediniti sa belancima. Izrčiti u pleh gde je samo dno podmazano ili prekriveno pek papirom i peći je 15 minuta na 180 stepeni. 

Puding skuvati sa šećerom, pa preliti preko kore. Dok je puding još vruć naređati jedan sloj keksa sa maslacem.

Za vanil kremu je potrebno da od 500 ml mleka odvojiti 100ml, a u preostalih 400ml dodati šećer i ekstrakt od vanile i staviti da se kuva. U preostalih 100 ml mleka dobro razbiti brašno i gustin, tu se treba paziti da se ne stvore gromuljice od brašna jer nam onda ni krema neće biti glatka. Kada mleko proključa skloniti sa vatre i dodati brašno i gustin. Kuvati još 2 minuta uz konstantno mešanje, pa kad se prohladi dodati prethodno umućen margarin ili puter i  preliti preko keksa. Za ganaš kremu je potrebno  izmrviti 200 gr čokolade, pa preliti sa 200 ml zagrejane slatke pavlake koja je došla do tačke ključanja, ali nije proključala. Mešati dok se ne dobije homogena masa. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperature, pa još 5 minuta u frižideru. Uliti sok od jedne pomorandže pa preliti preko kolača. Ostaviti još sat vremena u frižideru, seći na kocke i služiti.

 Pogledajte video



Ostavite komentar