BRESKVICE

12.02.2019 | Kategorija: Kolači | Pregleda: 2567

Breskvice, tako komplikovane, a tako savršene u svojoj komplikovanosti…

 Vreme pripreme

2 sata

 Sastojci

  • 3 jaja,
  • 225 ml ulja,
  • 275 gr šećera,
  • 1 vanilin secer,
  • 1 prasak za pecivo, 
  • 3 kasike brašna
  • Oko 1/2 brašna

Biće potrebno još i par kašika džema od šljiva i malo ruma. 

 Način pripreme

3 jaja, 225 ml ulja,275 gr šećera, 1 vanilin secer, 1 prasak za pecivo i 3kasike brašna. To se lepo izmesa i ostavi u frižideru na 2 sata da se lepo ohladi. Nakon toga u smesu postepeno dodavati brašno, nekih 1/2 kg i mesiti da se dobije fino glatko testo. Od ove količine bi trebalo da vam ispadnu 80 loptica, odnosno 40 breskvica. Pecite ih na 180 ili manje stepeni oko 2o minuta, da lepo porumene. Ostavite na rešetku da se potpuno ohlade i onda ih malim nozicem izdubite. U one mrvice dodajte par kašika dzema i jednu kašiku ruma (može a i ne mora), filujte ih i lepite polovine. U dve činije sipajte mlaku vodu i boje za kolače pa umacite zalepeljene breskvice. Posle par trenutka ih uvaljajte u kristal šećer i to je to.

Ostavite komentar