PRAZNIČNA PITA SA KURKUMOM
19.12.2018 | Kategorija: Peciva, hlebovi, testa | Pregleda: 2604Od jelki preferiram one koje mogu da pojedem, kao recimo ovu ovde. Recept i način pripreme je snimila profi ekipa Praktične žene u Grand produkciji. Tako najviše volim, sve mi spremno, a ja samo radim. E Dzejmi, blago tebi…
Vreme pripreme
30 minuta
Sastojci
- 500g gotovih kora
- 100ml vode
- 100ml maslinovog ulja
- 350g ajvara
- 1/2kg šampinjona
- 1 praziluk
- so
- 2 kašike kurkume
- i još 1 kašika kurkume
- 50ml ekstra devičanskog ulja
- 1/2 kašičice bibera
Način pripreme
Izdinstajte praziluk i pečurke. Prvu koru premazati uljem i vodom, pa staviti drugu koru. Drugu koru staviti i preko nje isto namazati ulje i vodu, pa staviti treću koru i preko nje obilato premazati ajvar, pa zatim fil od pečuraka i praziluka. Pitu urolati i ređati u podmazan pleh i ponavljati postupak dok ne potrošite kore i fil. Pitu peći na 200 stepeni oko pola sata. a pre nego što stavite pitu na pečenje izbockajte je čačkalicom. Za to vreme pomešati kurkumu, maslinovo ulje i biber i time preliti vruću pitu.
Pogledajte video
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar