SLANI ROLAT
16.11.2018 | Kategorija: Salate, predjela | Pregleda: 6559Znate ono kad slavite, pa jedete tek kad gosti odu i to uglavnom predjelo. Ili recimo punjenu papriku i kiflu i kiseli krastavac. Ili vam možda slana torta ili rolat bude obrok? Ne znam kako kod vas, ali kod mene je uvek ovako.
Vreme pripreme
45 min
Sastojci
- 1/2 pakovanja gotovih kora za pite
- oko 150 ml mineralne vode
- 180 ml jogurta
- 3 jaja
- 200 gr sitong sira
- 250 gr tost šunke
- pavlaka za premazivanje
Način pripreme
Odvojiti pola pakovanja gotovih kora za pitu. Prvu koru premazati kiselom vodom, pa preko staviti drugu koru, na drugu koru namazati fil od jaja, jogurta i sira koji ste prethodno umutili viljuškom. Redjati naizmenično korice, jednu premazati kiselom vodom, jednu filom. Poslednju koru ostaviti suvu. Peći oko 20 min.na 180C i odmah prebaciti na vlažnu krpu i ostaviti da se malo prohladi i onda ih sa sve krpom uviti u rolat i ostaiviti tako da kore dobiju oblik rolata. Posle nekog vremena razviti rolat, pa premazati pavlakom, naredjati šunku, pa opet premazati pavlakom i uviti rolat. Ostaviti u frižider preko noći.
U fil sa jajima možete dodati malo spanaća kako bi rolat bio još šareniji.
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar