SLANI ROLAT

16.11.2018 | Kategorija: Salate, predjela | Pregleda: 6559

Znate ono kad slavite, pa jedete tek kad gosti odu i to uglavnom predjelo. Ili recimo punjenu papriku i kiflu i kiseli krastavac. Ili vam možda slana torta ili rolat bude obrok? Ne znam kako kod vas, ali kod mene je uvek ovako.

 Vreme pripreme

45 min

 Sastojci

  • 1/2 pakovanja gotovih kora za pite 
  • oko 150 ml mineralne vode 
  • 180 ml jogurta 
  • 3 jaja
  • 200 gr sitong sira 
  • 250 gr tost šunke 
  • pavlaka za premazivanje

 Način pripreme

Odvojiti pola pakovanja gotovih kora za pitu. Prvu koru premazati kiselom vodom, pa preko staviti drugu koru, na drugu koru namazati fil od jaja, jogurta i sira koji ste prethodno umutili viljuškom. Redjati naizmenično korice, jednu premazati kiselom vodom, jednu filom. Poslednju koru ostaviti suvu. Peći oko 20 min.na 180C i odmah prebaciti na vlažnu krpu i ostaviti da se malo prohladi i onda ih sa sve krpom uviti u rolat i ostaiviti tako da kore dobiju oblik rolata. Posle nekog vremena razviti rolat, pa premazati pavlakom, naredjati šunku, pa opet premazati pavlakom i uviti rolat. Ostaviti u frižider preko noći. 

U fil sa jajima možete dodati malo spanaća kako bi rolat bio još šareniji. 

Ostavite komentar