INTEGRALNI HLEB

14.07.2018 | Kategorija: Peciva, hlebovi, testa | Pregleda: 3001

U našoj kući se oduvek jeo hleb i to u velikim količinama te otud i navika da se ništa ne jede na prazno (čitaj bez hleba). Sada često pravimo ovaj hleb, upravo iz tog razloga. Biramo manje zlo jer bi relano najbolje bilo da ga uopšte ne koristimo, ali šta ćeš kad smo svi bucike i to volimo.

 Vreme pripreme

45 minuta

 Sastojci

  • 400 gr integralnog brašna 
  • 250 gr raženog brašna
  • oko 100 gr belog brašna
  • 400 ml vode 
  • 20 gr svežeg kvasca
  • 1 kašičica sode bikarbone 
  • 50 ml maslinovog ulja 
  • 1 kašičica soli 

 Način pripreme

Pomešajte vodu, kvasac, so i sodu bikarbonu pa stavite integralno i raženo brašno. Promešajte i belim brašnom doterajte gustinu testa. Dodajte i ulje pa testo prebacite u pek papirom obloženu šerpu. Ja koristim dublji a uži sud zbog oblika. Pecite oko pola sata na 220C. Hleb je svež i narednog dana. A ako kojim slučajem ostane za treći dan ja onda pažljivo isečem parčiće pa u rernu za bruskete. Eto još jednog predloga.

Ostavite komentar