INTEGRALNI HLEB
14.07.2018 | Kategorija: Peciva, hlebovi, testa | Pregleda: 3001U našoj kući se oduvek jeo hleb i to u velikim količinama te otud i navika da se ništa ne jede na prazno (čitaj bez hleba). Sada često pravimo ovaj hleb, upravo iz tog razloga. Biramo manje zlo jer bi relano najbolje bilo da ga uopšte ne koristimo, ali šta ćeš kad smo svi bucike i to volimo.
Vreme pripreme
45 minuta
Sastojci
- 400 gr integralnog brašna
- 250 gr raženog brašna
- oko 100 gr belog brašna
- 400 ml vode
- 20 gr svežeg kvasca
- 1 kašičica sode bikarbone
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
Način pripreme
Pomešajte vodu, kvasac, so i sodu bikarbonu pa stavite integralno i raženo brašno. Promešajte i belim brašnom doterajte gustinu testa. Dodajte i ulje pa testo prebacite u pek papirom obloženu šerpu. Ja koristim dublji a uži sud zbog oblika. Pecite oko pola sata na 220C. Hleb je svež i narednog dana. A ako kojim slučajem ostane za treći dan ja onda pažljivo isečem parčiće pa u rernu za bruskete. Eto još jednog predloga.
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar