HAVAJSKE RUŽE

16.04.2018 | Kategorija: Peciva, hlebovi, testa | Pregleda: 3976

Havajske ruže ili pica smotuljci su nam medju omiljenim brzim receptima. Ako isprobate recept verujem da će se i kod vas često naći na trpezi. 

 Vreme pripreme

30 minuta

 Sastojci

Za testo: 

  • 250 ml mleka ili mlake vode 
  • 1 kesica suvog kvasca ili 1/2 kockice svezžeg (20g)
  • 1 kašika šećera 
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 100 ml ulja
  • oko 600 gr brašna 

Za nadev:

  • 250 ml pelata ili paradaj sosa
  • 300 gr pica šunke 
  • 300 gr kačkavalja
  • origano 

 Način pripreme

Kvasac rastvorite u toplo mleko/vodu, stavite jednu kašiku brasna i šećer pa ostavite na toplom mestu da proradi. U dubljoj posudi izručite brašno, jaje so i ulje pa onim kvascem zamesite testo. Prekrijte vlažnom krpom i ostavite na toplom mestu da se testo udvostruci. Lagano premesite testo još jednom i podelite na dva dela. Razvucite koru debljine oko 0,5 cm i filujte prvo pelatom/paradajz sosom, a onda i narendanom šunkom i kačkavaljem. Uvijte koru kao za štrudlu i secite oštrim nožem na 5 cm. Ređajte smotuljke u pleh prethodno obložen pek papirom u uspravnom položaju. Tek kada sve poređate uključite rernu na 220C i pecite ih oko 20 minuta ili u zavisnosti od vaše rerne. Pre pečenja možete posuti odozgo origano i još malo kačkavalja ukoliko vam je ostao. 

Havajske ruže ili pica smotuljci su nam medju omiljenim brzim receptima. Ako isprobate recept verujem da će se i kod vas često naći na trpezi. 

Ostavite komentar