RUZICE SA DZEMOM

07.08.2018 | Kategorija: Kolači | Pregleda: 11665

Znate one brze, a po par dana (ako preskoce) budu sveze? E, upravo su takve ove ruzice. Tajna? Svinjska mast. Pogledajte recept kao i video uputstvo pripreme. 

 Vreme pripreme

30 min.

 Sastojci

  • 4 kasike svinjske masti 
  • 4 zumanca 
  • 100 ml mleka 
  • 1 kasika suvog kvasca 
  • 500 gr brasna 
  • dzem od sljiva
  • secer u prahu 

 Način pripreme

Zicom dobro izlupajte mast, pa dodajte zumanca i njih dobro umitete. Sipajte mleko u koje ste prethodno stavili kvasac pa sve lepo sjedinite. Dodajte brasno i umesite mekano, a elasticno testo. Rukama kidajte deo i dlanovima oblikujte kuglicu pa prstima tanko razvucite. U svaku stavite malo dzema i zatvorite. Zatvorite dobro kao paketic jer ce se u suprotnom tokom pecenja otvoriti (ne pitajte kako znam 🙂 ). Pecite ih na 200C oko 30 minuta i odmah uvaljajte u secer u prahu. Mogu biti sveze i po par dana, naravno ako preskoce. Kod nas to nije slucaj. 

 Pogledajte video



Ostavite komentar