RUZICE SA DZEMOM
07.08.2018 | Kategorija: Kolači | Pregleda: 11665Znate one brze, a po par dana (ako preskoce) budu sveze? E, upravo su takve ove ruzice. Tajna? Svinjska mast. Pogledajte recept kao i video uputstvo pripreme.
Vreme pripreme
30 min.
Sastojci
- 4 kasike svinjske masti
- 4 zumanca
- 100 ml mleka
- 1 kasika suvog kvasca
- 500 gr brasna
- dzem od sljiva
- secer u prahu
Način pripreme
Zicom dobro izlupajte mast, pa dodajte zumanca i njih dobro umitete. Sipajte mleko u koje ste prethodno stavili kvasac pa sve lepo sjedinite. Dodajte brasno i umesite mekano, a elasticno testo. Rukama kidajte deo i dlanovima oblikujte kuglicu pa prstima tanko razvucite. U svaku stavite malo dzema i zatvorite. Zatvorite dobro kao paketic jer ce se u suprotnom tokom pecenja otvoriti (ne pitajte kako znam 🙂 ). Pecite ih na 200C oko 30 minuta i odmah uvaljajte u secer u prahu. Mogu biti sveze i po par dana, naravno ako preskoce. Kod nas to nije slucaj.
Pogledajte video
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar