BAKLAVA U TROUGAO SA SUVIM GROŽĐEM
25.08.2018 | Kategorija: Kolači | Pregleda: 5339Što se tiče baklave, znamo da nijedna ne može biti brza upravo zbog nalivanja koje se čeka da se upije. Isti je slučaj i sa ovim receptom, jedino što ovde baklava ima oblik trougla.
Vreme pripreme
45 min
Sastojci
- 1/2 gotovih kora za baklavu
- 100 gr smeđeg šećera
- 150 gr suvog groždja
- 200 gr griza
- 300 ml ulja
- 700 ml vode
- 600 gr šećera
Način pripreme
Vodu i beli šećer sipajte u šerpu pa stavite da proključa. Kad krene sa ključanjem smanjite vatru i ostavite tako još desetak minuta i sklonite da se skroz ohladi.
Pomešajte smeđi šećer, griz i suvo grožđe. Kore isecite tako da dobijete tri trake. Uzmite traku, premažite uljem pa preklopite drugom trakom. I nju premažite uljem pa posolite mešavinom suvog grožđa, šećera i griza. Sklapajte na trougao. Isti postupak ponovljajte sa preostalim korama dokle god imate sastojke. Pecite u zagrejanoj rerni na 200C oko 20 minutra. Čim ih izvadite iz rerne, nalijte ohladjenom tečnošću od šećera i vode. Baklava može da se jede tek sutra dan kad sve lepo upije.
Popularno
Arhiva
- maj 2021 (1)
- april 2021 (3)
- mart 2021 (1)
- jul 2020 (1)
- februar 2020 (1)
- januar 2020 (2)
- decembar 2019 (2)
- jul 2019 (1)
- jun 2019 (1)
- maj 2019 (2)
- april 2019 (2)
- februar 2019 (3)
- januar 2019 (3)
- decembar 2018 (6)
- novembar 2018 (3)
- oktobar 2018 (7)
- septembar 2018 (13)
- avgust 2018 (8)
- jul 2018 (7)
- jun 2018 (8)
- maj 2018 (12)
- april 2018 (15)
Ostavite komentar